भिडियो हेर्नको माथि को बक्स मा डबल क्लिक गर्नु होस्

चीनमा खानाका रूपमा शताब्दीऔं पुरानो अण्डा खाने चलन छ। हजारौं वर्ष पुरानो अण्डालाई पकाएर खाने यो चलनमा व्यावसायिकता आएपछि अहिले हजारौं वर्ष पुरानो अण्डाको सट्टा केही वर्ष पुराना अण्डाका परिकार बन्न थालेका छन्। हाँस वा कुखुराको अण्डालाई खरानी, माटो र नुनको धुलोमा महिनौं राखिन्छ। यसरी राख्दा अण्डाको सेतो भाग खैरो रंगमा र पहेंलो भाग खैरो वा हरियो क्रिमका रूपमा परिणत हुन्छ भने यसको गन्ध कडा हुन्छ।

केही देशले उत्पादन गर्ने विभिन्न किसिमका खाद्यपदार्थको नाम अंग्रेजी शब्दको अर्थमा अनौठो लाग्ने किसिमका हुन्छन्। घानामा उत्पादन हुने एउटा सफ्ट डि्रंक्सको नाम पी कोला छ। यसैगरी स्विडेन उत्पादन हुने दहिको नाम ब्रा, पोल्यान्डमा उत्पादन हुने क्यान्डी बारको नाम प|mार्ट, स्विडेनको एक बियरको नाम फ्याट छ।
थाइल्यान्ड र लाओसमा तारेको चमेरोको मासु निकै लोकपि्रय छ। क्रिस्पी र क्रन्ची हुने चमेरोको तारेको मासुलाई थाई ससमा चोपेर खाँदा कुखुराको स्वाद आउने यसका पारखीहरू बताउँछन्।
सन् १९०२ मा स्कटल्यान्डका राजा एडवार्ड सातौंको राज्यभिषेक हुदाँ तयार पारिएको चकलेटलाई सर्वाधिक पुरानो चकलेट मानिन्छ। उक्त चकलेटलाई एक महिलाले खान बिर्सिएपछि आफ्नी छोरीलाई सुरक्षित राख्न दिएकी थिइन्। छोरीले सन् २००८ मा खाद्य सुरक्षा संस्थालाई हस्तान्तरण गरेपछि उक्त चकलेट सर्वाधिक पुरानो मानिएको थियो।


Post a Comment
http://filmysangalo.blogspot.com/ कुनै मान्यता प्राप्त पत्रकार बाटसंचालित होईन | यो ब्लग बाट प्रकासित हुने सामाग्रीहरु नेपालको मान्यता प्राप्त पत्रपत्रिकाहरु र Youtube बाट प्रतिलिपि गरी Facebook मार्फत श्रोता सामुपुर्याउने सानो जमर्को मात्र गरेका हौ |
Note: Only a member of this blog may post a comment.